Boszorknykoktl
Hozzvalk:
- tej - cukor - 1 vanliard - tejsznhab - fahj
Elkszts:
A cukrot beletesszk egy ednybe, s lass tzn hagyjuk karamellizldni. Ekkor felntjk a hideg tejjel, s addig kavarjuk, amg fel nem olvad a karamell. A vanliarudat flbevgjuk, s kikaparjuk a belsejt, majd a hjval egytt belefzzk az italba. Pr perc fzs utn levesszk a tzrl, bgrkbe ntjk, a tetejre tejsznhabot tesznk, s megszrjuk fahjjal.
Boszorknysti
Hozzvalk:
- 30 dkg hztartsi keksz sszetrve - 10 dkg mazsola - 10 dkg di durvra vgva - 1 kocka Rma - 2 egsz tojs - 20 dkg kristlycukor - 3 evkanl kaka - minyonpapr
Elkszts:
A kekszet, dit, mazsolt sszekeverjk. Aztn egy msik ednyben a Rmt felolvasztjuk, majd belekeverjk a cukrot s a kakat. Az gy elkszlt masszt felrakjuk a tzre s belerakjuk a tojsokat. Csak kis ideig kell fzni, aztn levesszk, s az egszet rntjk az elejn sszekevert "kekszre". Vgl kanllal rakjuk minyonpaprokba. J tvgyat!
Mrs Weasley stije
Hozzvalk:
- 100 g liszt - 1/2 csomag stpor - 100 g reszelt csoki - 50 g darlt di - 60 g cukor - 60 g margarin - 1 tojs - 1 evkanl kaka - kicsi tej
Elkszts:
Keverd ssze a hozzvalkat, nyjtsd ki a tsztt, szaggasd ki, s ssd meg! Ghl-koktl Hozzvalk: - mlnaszrp - Bolero fonys italpor - vz - jgkocka A mlnaszrpbl ntsnk a pohr aljba. Keverjk bele az italport. ntsnk fel vzzel, s dobjunk bele a jgkockkkal. Br tnyleg hasonlt a vrhez, azrt finomabb!
Bbjkoktl
Hozzvalk:
- 3db citrom - mz vagy cukor - 1 bann - 3 kivi - 1 narancs - vanls cukor - tejsznhab
Elkszts:
A gymlcsket meghmozzuk, s kis darabokra szeljk, majd kb. hrom teskanl cukorral vagy mzzel egytt sszeturmixoljuk. A ksz turmixot meghintjk vanlis cukorral s tejsznhabot tesznk a tetejre. Nagyon finom magban is, de ajnlatos keksszel vagy pisktval fogyasztani.
Vajsr
Hozzvalk:
- 20 gramm vaj - 2 evkanl cukor - fl liter tej - fahj
Elkszts:
A vajban megpirtom a kt evkanl cukrot, majd mikor mr a cukor barnra pirult, felengedem fl liter forr tejjel. llandan kevergetve habzsig forralom, majd rlt fahjjal zestem.
Pazar vajsr (ez valsznleg jobban megkzelti az eredetit, m sokkal nehezebb beszerezni a hozzvalkat!)
Hozzvalk:
- 20 gramm vaj - Root sr (des, alkoholmentes angol sr) - kvtejszn
Elkszts
A vajat megolvasztjuk, a srt egy kicsit felmelegtjk, s alaposan sszekeverjk ket. Ha mg finomabb (s kalriadsabb) italt szeretnnk, hozzadhatunk kvtejsznt.
Zabpehely
Hozzvalk:
- egy cssze zabpehely - fl cssze tej - pirtott mandula (zls szerint) - aszalt srgabarack (zls szerint) - mazsola - mz
Elkszts:
Egy cssze zabpelyhet kt cssze vzben felfzk, csipet st szrok r, majd fl cssze tejjel srre fzm. zls szerint cukorral, mzzel destem, majd meghintem aprra vgott aszalt srgabarack- s manduladarabokkal.
Szilvaszsz
Hozzvalk:
- 10-12 rett szilva - cukor - fl cssze vrsbor - fahj
Elkszts:
A szilvt kimagozom. Egy lbosban kt evkanl cukrot pirtok. Amikor mr szp barna szne van, beleteszem a magozott szilvt. Pr percig prolom, majd felntm fl cssze vrsborral (az alkoholtartalom a fzs sorn elprolog). rlt fahjat szrok r, ha szksges, mzzel zestem. Ezutn sszeturmixolom. Slt hsok mell, vagy szilvsgombc nteteknt kivl.
Tkl
Hozzvalk:
- sttk - mz - almal vagy tej - rlt szerecsendi vagy fahj
Elkszts:
Vgj kett egy tkt, tvoltsd el a magokat. A vgsi fellettel lefele tedd a stbe egy stpaprral kiblelt tepsibe. 180 fokon ssd kb. flrt-rt. Mikor evshez elg puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejt, hagyd kihlni. Majd botmixerrel ppestsd. zls szerint mzet, almalevet vagy tejet adhatsz hozz. Egy kis rlt szerecsendi vagy fahj is nagyon jl feldobja! |